Projecten

Ruïne in de tuin

Kleine stadstuin te Roosendaal

Oud en nieuw verweven

Een ruïne in de tuin! Bijzondere inpassing in deze kleine stadstuin. Een heerlijk en rustig plekje in een drukke stad. Mooie beplantingen en heerlijk vertoeven voor zowel jong als oud.

Oude muren

In een deel van het oude centrum van Roosendaal ligt dit kleine achtertuintje ingeklemd. De ruïne is een overblijfsel uit vroegere industriele tijden. Wij hebben er gebruik van gemaakt om hier een heerlijke loungeplek te creëren. 

Het mooie terras, gemaakt van Vietnamees hardsteen in combinatie met oude gebakken klinkertjes, is een heerlijke plek om s'avonds buiten te eten.

De tuin is opgebouwd met makkelijke maar stijlvolle beplantingen. Kleine Taxushagen delen, samen met de pergola's, de tuin in verschillende kleine kamertjes. Fraaie Buxusbollen (Buxus microphylla 'Rococo') vormen een mooie contrast met de weelderige Liriope, Pennisetum (lampepoetsersgras) en Alchemilla (Vrouwenmantel). De Wisteria (Blauwe regen) en Ramblerroos ontwikkelen zich tot fraaie bloemenzeeën op zowel de pergola's als de ruïne.

Kinderen

In het midden van de tuin ligt een stukje kunstgras. Een echt gazon zou op deze plaats niet gedijen. Samen met de leuke watertafel kunnen ook de kleine kinderen van het jonge gezin in deze tuin heerlijk bezig zijn.

De nieuwe, op maat gemaakte, schutting is een mooi contrast met de oude ruïne en zorgt bovendien voor de benodigde privacy met de buren.

Ook voor de afvalcontainers is een mooie en praktische opbergplaats gemaakt.

Ook een leuk project in gedachte?

Neem contact met ons op!