Projecten

Klassiek en landelijk

Landelijke tuin te Schijf

plan voor een samenhangend geheel

Meer structuur en verbetering van deze bestaande tuin in het buitengebied van Schijf. Veel goede elementen zijn gebleven. Samen met de nieuwe aanvullingen en veranderingen is het een fraai samenhangend geheel geworden. En met een geweldige bloemenzee van Hydrangea 'Annabelle' in de zomer is het een plaatje!

Verplanten van bomen

Het aanpassingsplan is in fases uitgevoerd. Het verplanten van diverse mooie (vorm)bomen vormde de start van het projekt. O.a. fraaie zuilbomen en rode beukenbomen zijn in mooie symmetrie geplant. Een aanvulling van lage Taxushagen in het gazon benadrukken de assen van de woning. Andere onderhoudsintensieve plantvakken hebben plaatst gemaakt voor uitbreiding van het gazon. De enorme bestratingsvlakken rondom de woning zijn verzacht door het aanbrengen van enkele plantvakken waarin bestaande fraaie Magnolia's en Buxusbollen hergebruikt zijn. 

Knipoog naar de landelijke omgeving

Onrustige en arbeidsintensieve plantvakken langs de randen van de tuin worden opnieuw ingericht met een knipoog naar de landelijke omgeving. Knotwilgen, siergrassen en uitbreiding van de bomenrijen aan de voorzijde en zijkant van de tuin. Bij  een cluster bomen in het gazon is een mooi wildbloemenmengsel ingezaaid, een stukje wild gras voor een mooie afwisseling naast de strakke hagenstructuur rondom de woning.

Ook een leuk project in gedachte?

Neem contact met ons op!