Projecten

Ruimtelijk en groen

Bosrijke tuin

tussen Rhododendrons en Dennen

Met heldere lijnen vormgegeven klassieke tuin in een fraaie bosomgeving. Na uitbreiding en renovatie van de bestaande woning is deze tuin opnieuw ontworpen en aangelegd. Passend bij de stijl van de woning en naar wens van de bewoners.

Heldere structuur

Strakke imposante Taxushagen begeleiden je naar de woning langs een mooie oprit van gebakken klinkers in combinatie met oude kinderkoppen. Door gebruik te maken van zowel hoge als lage hagen zijn er mooie zichtlijnen en verschillende tuinkamers ontstaan. Het grote gazon verruimt het ruimtelijk effect. Samen met de mooie grote bomen een mooi geheel in deze omgeving.

De achtertuin wordt gedomineerd door een groot gazon met een daarachter liggende bostuin. Rondom de woning bevinden zich de fraaie bloemenborders met o.a. rozen, diverse vaste planten en Alliums. De op het Zuiden gelegen terrassen zijn verfraaid met prachtige potplanten zoals Agapanthus. De mooi gevormde Buxuswolken en -blokken vormen een mooi contrast met de natuurlijke beplantingen. Een schitterende Kornoelje (Cornus kousa 'Satomi') is een ware bloemenzee in de vroege zomer.

Bostuin

Waar de strakkere beplantingen overgaan in een meer natuurlijke omgeving begint de bostuin. In dit gedeelte zijn mooie Rhododendrongroepen tussen de dennenbomen. Grote groepen met diverse sterke vaste planten, lichte hoogteverschillen en kleine paadjes van boomschors. Net als in de rest van de tuin gebeurt hier elk seizoen wel iets. Van de vele bloembollen in het voorjaar tot en met de schitterende herfstkleuren in het najaar.

Jaarrond genieten!

There is always music amongst the trees in the garden, but our hearts must be very quiet to hear it.” (M. Aumonier)

Joop & Jackie

Ook een leuk project in gedachte?

Neem contact met ons op!