Projecten

Kinderkoppen en hortensia's

Landelijke tuin te Hoeven

Tuin in boerderijstijl

Deze fraaie in boerderijstijl gebouwde woning ligt in het buitengebied van Hoeven. Een prachtige woning  met uiteraard een fraaie bijpassende tuin met oog voor detail. Ruimtelijk, veel groen en een mooie afwisseling gedurende de jaargetijden. Een tuin waar de gehele familie zich in thuis voelt.

Beukenhagen bepalen de structuur

De kracht van het ontwerp wordt bepaald door een sterke maar eenvoudige vormgeving. Beukenhagen vormen de structuur van de tuin. Door de hagenstructuur en de fraaie vijver ontstaat er een mooie dieptewerking in deze tuin. Met fraai uitzicht op het achterliggende buitengebied.

De kinderen kunnen naar hartelust voetballen op het grote grasveld in de boomgaard. Rondom de woning ligt de echte siertuin. Strakke beukenhagen en Buxusblokhagen in combinatie met de 'bloemenborders'. Beplant met o.a. hortensia's, Portugese laurier, Vrouwenmantel, Lavendel en Kattenkruid (Nepeta) zijn het vooral makkelijke borders, éénvoudig in onderhoud. De vijver ligt centraal in de achtertuin en is de eyecatcher vanuit de woning. Een helofytenfilter zorgt voor een natuurlijke zuivering.

Materiaal en vormgeving afgestemd

De representatieve voortuin is uitnodigend en biedt een fraaie entree. Prachtige Buxusbollen begeleiden u naar de voordeur. De leibomen zijn Tamme Kastanjes, toegepast als natuurlijke zonwering, waarvoor leibomen ook eigenlijk voor bedoeld zijn. En kan het nog mooier....de overweldigende bloei van de Cornus kousa 'Milky Way' in juni.

Zoals ook de woning in detail op elkaar afgestemd is, zo is het ook in de tuin. Gebruik van rustige en mooie duurzame materialen. Oude kinderkoppen en oude gebakken klinkers zijn gebruikt voor de bestratingen. Aangebracht in diverse accenten, esthetisch maar ook functioneel. Tijdloos!

 

Dagelijks genieten we van onze prachtige tuin!

Rene & Nicole, Hoeven

Ook een leuk project in gedachte?

Neem contact met ons op!

Video