Nieuws

Fraaie steeneiken waarborgen de privacy

Na jarenlang een landelijk gebied als uitzicht gehad te hebben, tast de aanleg van een nieuwe woonwijk de privacy aan in deze bestaande. Vanuit onze opdrachtgever de wens om hiervoor een oplossing te zoeken op een dusdanige manier dat het ontwerp en de stijl van de tuin niet in het gedrang komt.

Aangezien we 10 jaar geleden deze tuin ontworpen en aangelegd hadden, was het voor ons niet zo moeilijk om in dezelfde filisofie door te borduren op dit probleem. De tuin kenmerkt zich door een heldere opzet met duidelijke lijnen met haagstructuren en een ruimtelijk gazon. Een strakke hoge beukenhaag vormt de achtergrens van de tuin. In eerste instantie zou een keuze voor leibomen voor de hand liggen. Zij torenen mooi boven deze beukenhaag uit zodat de inkijk in de tuin beperkt wordt. Echter.... deze zijn vaak niet wintergroen en bovendien zijn er al zoveel strakke elementen in de tuin. Ons voorstel was daarom om juist te kiezen voor contrast in zowel vorm als bladkleuren en textuur. Juist een karakteristieke vorm geeft deze tuin een extra cachet.

Quercus ilex

De steeneiken passen daarom perfect in dat plaatje. Wintergroen, karaktervol en weinig onderhoud. Wel is hiervoor een gedeelte van het gazon opgeofferd zodat er een ruime plantstrook ontstaat. Deze is weer verder ingevuld met Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Een enorme bloemenzee en daarnaast weer mooi frisgroen. De steeneiken (Quercus ilex) hebben nu de ruimte om naar elkaar toe te groeien terwijl er genoeg ruimte en licht overblijft voor de bestaande beukenhaag.

Een prachtig projekt en naar ons gevoel is de tuin nu echt compleet. Een plaatje! In bijgaand filmpje een indruk van dit mooie projekt.

terug naar vorige pagina