Nieuws

Duurzaam onkruidbeheer met behulp van hetelucht

Geen gif meer bij bestrijding van onkruid op bestratingen

Vanaf 31 maart 2016 is het wettelijk niet meer toegestaan voor professionele gebruikers om onkruid op bestratingen te bestrijden met chemische middelen en/of alternatieve middelen op basis van zuren etc.

Sinds begin juli beschikken we over deze compacte heteluchtmachine, de Air Trolly Pack. Naast borstelen, vegen en heet water, is hete lucht, één van de alternatieven voor chemische onkruidbestrijding. 

trolly

De Air Trolly Pack verhit kortstondig het oppervlakkig gelegen onkruid en zaden. Door deze oppervlakkig gelegen ongewenste vegetatie kortstondig te verhitten tot ca. 290ºC, zal na een korte periode de celstructuur van het plantje aangetast worden.

Door het aantasten van de celstructuur verliest het onkruid zijn groeikracht en zal na enige tijd uitdrogen en afsterven. Bij relatief lage onkruiddruk is het dan niet noodzakelijk om het verdorde onkruid weg te harken of te vegen.

Door frequent gebruiken van de Air Trolly (om de 3 à 4 weken) zal de grond uiteindelijk redelijk vrij van ongewenst onkruid blijven.

Bekijk de Air Trollypack heteluchtmachine in actie in dit filmpje

terug naar vorige pagina