Projecten

Weelderig en modern

Moderne villatuin

statische en dynamische beplanting

Wuivend gras, strak, modern, ruimtelijk. Dit alles vertaald in een passend geheel in deze grote villatuin. Een ontwerp met duidelijke en strakke lijnen. Met een weelderige dynamische beplanting van vaste planten, siergrassen. Maar ook structuur door middel van blokhagen, wolkbeplantingen. Elk seizoen anders!

Bestaand en nieuw geïntegreerd

De entree wordt gevormd door een ruime parkeerplaats met een schelpenverharding. Stapstenen accentueren het denkbeeldige pad naar de voordeur. 

Een groot gazon openbaart zich in de achtertuin. Met een majestueuze groep Tamme Kastanjes, centraal op het gazon. De 'wanden' van de tuin zijn bestaande beplantingen die tijdens de renovatie gehandhaafd zijn. Te waardevol om te rooien en bovendien bieden deze beplantingen de nodige privacy.

Een groot terras van Oud Hollandse betontegels bij het inpandige zwembad aan de achterzijde, gecombineerd met een strakke betonnen zitkuil. Een plek om heerlijk te vertoeven, zeker als de vuurhaard aangestoken wordt! Op het einde van de zichtas vanuit de woning staat de tuinmuur met het fraaie beeld. Stijlvol aangekleed met mooie beplantingen en een schelpenverharding.

Grassentuin

De grote ruime borders zijn ingedeeld aan de hand van een uitgekiend beplantingsplan. Elk seizoen een ander aanzien. Zelfs in de winter is het nog genieten van de afgestorven grassen en de diverse kleurnuances. 

De diverse grassen (o.a. Carex muskingumensis, Carex 'Prairie Fire', Carex morowii, Miscanthus, Calamagrostis en Molinia) en sterke vaste planten (Salvia 'Caradonna', Rudbeckia 'Goldsturm', Sedum en Persicaria) zorgen het gehele jaar voor een kleurig en weelderig kleurenpalet. 

Grote Taxusblokhagen, Osmanthuswolken, laurierhagen en leibeuken zorgen voor structuur in de tuin en functionele afscheidingen. Alles afgestemd op elkaar en onderhoudsarm. De maairobot vereenvoudigd het gazononderhoud

Beplanting-het grote geheel!

-

Ook een leuk project in gedachte?

Neem contact met ons op!