Nieuws

Lekker buiten genieten in een groene tuin!

dejonge-0339.jpg dejonge-0343.jpg

In Breda hebben we onlangs deze tuinrenovatie uitgevoerd vanaf ontwerp tot eindresultaat. Met de beplanting en de graszoden is de finishing touch aangebracht.
Het is een heerlijke tuin geworden waarin het prettig vertoeven is.

De bedoeling was er een mooie verblijfstuin van te maken die ook vanuit de 'lichte' woning goed te beleven is. Wij denken dat dit goed gelukt is!

De opzet is vrij eenvoudig maar toch speels en ruimtelijk . Een ruim terras voor heerlijk buiten tafelen en een op de avondzon gerichte terrasoverkapping voor lounchen in de avond of gewoon ook overdag.

De grote douglas pergola gaat overgroeid worden met een Blauwe Regen zodat het groen als het ware de woning ingetrokken gaat worden. De wanden van de tuin worden in z'n geheel groen. De Beukenhagen gaan hier voor zorgen.
De overige beplantingen is een fraaie mix van strakke elementen waaronder de Taxuskussens, een grote vaste plantenborder en een weelderige karaktervolle meerstammige bloesemboom (Prunus 'The Bride').
De vaste plantenborder is een mix van o.a. Astrantia (Zeeuws Knoopje), Salvia, Echinacea (Zonnehoed), Gaura, Geranium (Ooievaarsbek), Thymus (Tijm), Knautia (Beemdkroon) en siergrassen zoals Hakonechloa en Panicum 'Shenandoah'

Een "echte" tuin, al zeggen we het zelf!!

terug naar vorige pagina